Prodej obrazů renomovaných autorů: Rittstein Michael, David Jiří, Valečka Jaroslav, Petrbok Jiří, Císařovský Tomáš, Lamr Aleš, Trabura Roman, Salák Milan, Daněk Zdeněk, Houska Jiří, Franta Roman, Fexa Marek, Načeradský Jiří, Novák Rostislav, Novák Vladimír, Příkaský Pavel, Spěváček Jan, Vosecký Ivan, Zvěřinová Lenka, Besta Pavel, Drahotová Veronika, Hudziec Roman, Chlup Jan, Jiříčková Alexandra, Orlita Lukáš, Ondroušková Zuzana, Perič Milan, Říhová Alžběta, Spěváčková Eva, Šrajerová Nikola, Váradiová Markéta, Vojnárová Jana
Objednat+420 775 706 023

58 – ADAADADA

Video pozvánka

Záměrem výstavy je představit aktuální tvorbu dvou mladých autorů.


ADAADADA

Adam Štech a David Pešat v Lounech, Galerii XXL 


David Pešat a Adam Štech společně studovali na Akademii výtvarných umění v Praze v malířském ateliéru Jiřího Sopka. Adam Štech v polovině studia vyměnil ateliér za školu Vladimíra Skrepla, kdežto David Pešat u Sopka zůstal. David Pešat maluje expresivní plátna inklinující k abstrakci, Adam Štech klasické, figurální. Na této výstavě se jejich práce setkali uvnitř obrazu. Pešat a Štech malovali společně obrazy, které doplnili individuálními díly. Výstava  ADAADADA je ojedinělou syntézou dvou malířských přístupů, které se nenásilně setkávají v Galerii XXL

 

V Galerii XXL v Lounech, jsme se rozhodli vystavit jak díla která vznikala (klasickou ) individuální cestou, tak díla na kterých jsme se rozhodli pracovat společně. Důvodem je snaha prozkoumat hranice svého vlastního tvůrčího přístupu v konfrontaci imaginací toho druhého.

David Pešat

 

DAVID PEŠAT

narozen 19.3. 1980

 

Vzdělání

2005-2007  Vysoká škola umělecko průmyslová v Praze

                    Fakultativní  modul pedagogických disciplín

2001-2007   Akademie výtvarných umění v Praze

                    Atelier: malba I. prof. Sopko

1999-2001   Akademie Jana Amose Komenského

1995-1999   Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Františka Křižíka

 

Stáže

2005-2006   Kankanpaa Art school (Finsko)

2004-2005   School of Bella Artes in Granada

 

Zaměstnání

2007-2008   Základní umělecká škola   Klementa Slavického

2006-2007   Galerie pro současné umění Futura

2005-2006   Galerie české Plastiky-Art Pro

2003-2005   Grafické práce na živnostenský list

Více informací: https://www.galeriexxl.cz/autori/david-pesat.php

 

ADAM ŠTECH

narozen 17. 11. 1980

 

Vzdělání

1999           Střední umělecká škola grafická v Jihlavě

2001-2008  Akademie výtvarných umění    

                   Malířské školy prof. Jiřího Sopka a doc. Vladimíra Skrepla                                                                            

 

2007           Studijní pobyt na Bellas Artes v Portu (Portugalsko)  Soutěže

 

Soutěže

2011            Cena kritiky za mladou malbu-laureát

 

Bibliografie

2011            Cena kritiky za mladou malbu (katalog)

2010            Revolver Revue (text: P. Vaňous)

2008            Resetting / Jiné cesty k věcnosti (text: P. Vaňous)

2007            Nová trpělivost (katalog, texty: H. Staub, P. Vaňous, K. Tučková)

2006            Zátiší (text: Martina Vítková)

Více informací: https://www.galeriexxl.cz/autori/adam-stech.php

 

 

Otevírací doba

Po až Pá :  11 až 17 hodin

Mimo otevírací dobu po telefonické domluvě na tel +420 775 706 023 Tel.: +420 415 655 813

 

 

Další informace o programu galerie a kontakt pro novináře:

GALERIE XXL   Říční 756 440 01  Louny  

zástupce galerie – Ladislav Paur, ředitel, tel: 775 706 023

e-mail: ladislav@galeriexxl.cz

www.galeriexxl.cz

 

WordPress Image Lightbox