58 - ADAADADA

Zveme vás na vernisáž v pátek 9.9.2011 v 18 hodin na 58. výstavu - ADAADADA
výstava je otevřena: 12.9. – 27.10. 2011

Adam ŠTECH
David PEŠAT


Video pozvánka

Záměrem výstavy je představit aktuální tvorbu dvou mladých autorů.


ADAADADA

Adam Štech a David Pešat v Lounech, Galerii XXL 


David Pešat a Adam Štech společně studovali na Akademii výtvarných umění v Praze v malířském ateliéru Jiřího Sopka. Adam Štech v polovině studia vyměnil ateliér za školu Vladimíra Skrepla, kdežto David Pešat u Sopka zůstal. David Pešat maluje expresivní plátna inklinující k abstrakci, Adam Štech klasické, figurální. Na této výstavě se jejich práce setkali uvnitř obrazu. Pešat a Štech malovali společně obrazy, které doplnili individuálními díly. Výstava  ADAADADA je ojedinělou syntézou dvou malířských přístupů, které se nenásilně setkávají v Galerii XXL

 

V Galerii XXL v Lounech, jsme se rozhodli vystavit jak díla která vznikala (klasickou ) individuální cestou, tak díla na kterých jsme se rozhodli pracovat společně. Důvodem je snaha prozkoumat hranice svého vlastního tvůrčího přístupu v konfrontaci imaginací toho druhého.

David Pešat

 

DAVID PEŠAT

narozen 19.3. 1980

 

Vzdělání

2005-2007  Vysoká škola umělecko průmyslová v Praze

                    Fakultativní  modul pedagogických disciplín

2001-2007   Akademie výtvarných umění v Praze

                    Atelier: malba I. prof. Sopko

1999-2001   Akademie Jana Amose Komenského

1995-1999   Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Františka Křižíka

 

Stáže

2005-2006   Kankanpaa Art school (Finsko)

2004-2005   School of Bella Artes in Granada

 

Zaměstnání

2007-2008   Základní umělecká škola   Klementa Slavického

2006-2007   Galerie pro současné umění Futura

2005-2006   Galerie české Plastiky-Art Pro

2003-2005   Grafické práce na živnostenský list

Více informací: http://www.galeriexxl.cz/autori/david-pesat.php

 

ADAM ŠTECH

narozen 17. 11. 1980

 

Vzdělání

1999           Střední umělecká škola grafická v Jihlavě

2001-2008  Akademie výtvarných umění    

                   Malířské školy prof. Jiřího Sopka a doc. Vladimíra Skrepla                                                                            

 

2007           Studijní pobyt na Bellas Artes v Portu (Portugalsko)  Soutěže

 

Soutěže

2011            Cena kritiky za mladou malbu-laureát

 

Bibliografie

2011            Cena kritiky za mladou malbu (katalog)

2010            Revolver Revue (text: P. Vaňous)

2008            Resetting / Jiné cesty k věcnosti (text: P. Vaňous)

2007            Nová trpělivost (katalog, texty: H. Staub, P. Vaňous, K. Tučková)

2006            Zátiší (text: Martina Vítková)

Více informací: http://www.galeriexxl.cz/autori/adam-stech.php

 

 

Otevírací doba

Po až Pá :  11 až 17 hodin

Mimo otevírací dobu po telefonické domluvě na tel +420 775 706 023 Tel.: +420 415 655 813

 

 

Další informace o programu galerie a kontakt pro novináře:

GALERIE XXL   Říční 756 440 01  Louny  

zástupce galerie – Ladislav Paur, ředitel, tel: 775 706 023

e-mail: ladislav@galeriexxl.cz

www.galeriexxl.cz

 

autor: Tereza Brhlíková
09. 09. 2011

 Prodej obrazů - showroom - Galerie XXL
poslední články:
 SETKÁNÍ
SETKÁNÍ
 Tomáš Císařovský
Tomáš Císařovský